TV: Snart 2-årsjubileum

Om en dryg vecka fyller mitt musikprojekt två år. Och då har jag spelat kornett i drygt två år efter nästan 35 års uppehåll. Och under de här två åren har jag spelat med en helt annan teknik än vad jag gjorde som barn. Och det har varit betydligt svårare än vad jag kunde ana när jag bestämde mig för att börja igen.

Hur har det då gått? Långsamt, är min första spontana tanke. Men när jag tänker efter så kanske min utvecklingskurva är helt realistisk. När jag lyssnar på barn som spelat ungefär lika länge så inser jag att det kanske inte är så illa som jag upplever det. Visst, jag övar betydligt mer än vad som är normalt för ett barn, men enligt forskarna så behöver jag fyra gånger mer övning för att uppnå samma resultat. Så jag jobbar oförtrutet vidare mot mina mål.

Som lite kuriosa så kan du här se och lyssna på Alexis, Lucas, Linus, Alva och Milton. Fantastiska barn som spelat 1-2 år och som vågade ställa sig framför massa människor och delta i solisttävlingen under Lilla Brassfestivalen för en månad sedan. Som jämförelse får du avslutningsvis lyssna på 19-åriga Daniel som har spelat i tio år och siktar på att komma in på musikhögskolan i Göteborg.

Lämna en kommentar