TV: Mitt barn

Så här på ålderns sensommar har jag börjat fundera på saker som inte hade så stor innebörd när jag var yngre. Något som har berört och påverkat mig under de senaste åren hände för ungefär 25 år sen. Då blev jag självklart förtvivlad och sorgsen, men jag gick vidare och trängde undan känslor och tankar. Och så begravde jag allt djupt inom mig och berättade aldrig för någon. Men för några år sen, när en liten kille på knappt ett år kröp upp i famnen på mig, kom allt tillbaka.

Idag funderar jag nästan varje dag på det som hände där i slutet av 80-talet. Hur skulle mitt liv ha sett ut annars? En dag när jag gick på stranden och tittade ut över havet så hände något. Ord, meningar och melodislingor bubblade upp inom mig och jag undrade var allt kom ifrån. När jag var hemma skrev jag ner text och musik på ett blankt notpapper och satte mig i studion och tog första ackordet. Efter ett par dagar var jag klar. Jag hade skrivit en sång, sprungen ur förgänglighet och vemod. Och då förstod jag, att sången hade kommit från djupet av mitt hjärta.

Den första versen och refrängen handlar om det som hände mig för 25 år sedan då mörker och kaos kantade mitt liv. Den andra delen handlar om nuet då glädje och kärlek fyller tillvaron med livskraft.

MittBarn-play-525

Lämna en kommentar