En ny era

De senaste åren har varit de mest omtumlande i mitt liv. Jag har fått reda på att jag är bipolär, har en autismspektrumstörning och är pappa. Dessutom blev det klart, efter nästan två års utredning, att jag har den ovanliga hypofyssjukdomen ”Empty sella syndrome” och nervsjukdomen ”Polyneuropati” vilken ger en rad påtagliga neurologiska besvär.

Framtiden för Konsert 2032

Allt detta har självklart påverkat framtiden för Konsert 2032. Jag har därför gjort en radikal förändring av både målsättningar och innehåll. Jag har tagit bort allt som pressar mig att prestera. Hälsan krävde det. Mina neurologiska besvär och min medicinering gör nämligen livet mycket svårare att leva. Att anordna en konsert 2032 och samla in 20 miljoner kronor kändes helt enkelt oöverstigligt när verkligheten kom ifatt.

Jag får vara nöjd med att jag lyckades samla in över 400 000 kr till stipendier och satsningar riktade till barn och ungdom under tiden projektet pågick. Det är ju mer än vad de flesta lyckas med. Visst har jag fortfarande musikaliska målsättningar för framtiden, men de håller jag för mig själv. I alla fall just nu. Ett mål kan jag i alla fall avslöja. Nästa höst kommer jag troligtvis börja spela med i ett brassband i en stad nära mig. Och då förstår ni att jag inte tänker sluta med att spela kornett, även om min hälsa har gjort allt mycket svårare.

Vid min sida – min tredje bok

Under det senaste året har jag skrivit en bok, den tredje i ordningen. Det är en självbiografi som handlar om åren i samband med att jag fick mina diagnoser och fick reda på att jag är pappa. När diagnoserna var ett faktum föll halva livet på plats och jag fick förklaring till turbulensen i mitt liv. Alla höga toppar med vansinniga beslut och märkliga projekt, alla djupa dalgångar med förlorad livsvilja och självmordsförsök som följd. Och jag fick svar på varför jag alltid hade känt mig annorlunda, missförstådd och varför jag hade så svårt för att tolka andra människors kroppsspråk och intentioner.

Boken-ute-036-525

Bakgrund

Mina syskon är hyperbegåvade. Två läkare, en lärare och en revisor. Och så jag. Minstingen. Det svarta fåret, med problem i skolan, märkliga beteenden och med en barndom, uppväxt och vuxenliv som har kantats av eviga problem och motgångar. Plötsligt förstod jag sambanden. Varför jag hade varit så utsatt som barn och varför den där 11-åriga pojken vägrade lämna min sida. Och varför jag hade superkrafter när jag fick syssla med sådant jag brann för. Och varför mycket av det som tidigare hade känts betydelselöst och skambelagt måste fram i ljuset för att jag skulle kunna känna mig som en hel människa.

Mitt liv vändes upp och ner när en knappt två år gammal pojke kröp upp i mitt knä. Han väckte min innersta sorg och fick mig att förstå vad jag hade gått miste om. Och skulle jag överleva så fanns det bara en väg att gå.

Köp boken och stöd ett viktigt projekt

Vill du köpa min bok så säljs den på bokens hemsida Allt överskott går till den ideella föreningen Kidox där jag jobbar deltid som projektledare sedan 12 september 2016.

Lämna en kommentar