Stenbeckstipendiet

Igår fick jag reda på att jag tilldelats det prestigefulla Stenbeckstipendiet på 50 000 kr för mitt arbete med webb-tv-projektet ”Kanal 24”, informations- nätverket ”Army of survivors” och stipendieprojektet ”Konsert 2032”. Totalt delades 101 stipendier ut och utmärkelsen gick till eldsjälar som arbetar mot mobbning/destruktiva normyttringar, för att öka respekten för barns röster eller mot våld.

– Stipendiet ska vara en injektion för att få personen och idén att växa, en sporre att arbeta vidare. Stenbeckstipendiet fungerar som ett erkännande, stipendiaten blir bekräftad i sin övertygelse och får ett kvitto på att initiativet är ett av de 101 bästa i Sverige. Samtidigt får hon eller han ett ekonomiskt tillskott, säger Sara Damber, verksamhetschef Stenbecks Stiftelse.

Syftet med satsningen är att få fram Sveriges 101 bästa lösningar på tre av de mest angelägna problemen för barn och unga i Sverige. Den nominerade ska vara en person som brinner för barns rättigheter och som har en idé som kan skapa förändring.

– Jag är själv en social entreprenör och har grundat Friends som idag är den största organisationen mot mobbning. Jag vet vilken skillnad det kan göra att någon tror på ens idé. Därför har vi åkt ut i landet och letat efter eldsjälar som arbetar outtröttligt för att förverkliga sin vision, säger Sara Damber, verksamhetschef Stenbecks Stiftelse.

Taggar:

Lämna en kommentar