TV: Drömmen blev verklighet

Äntligen är det då dags för premiär av filmen ”Drömmen blev verklighet” som är min första långfilmsdokumentär (75 minuter). Storyn sträcker sig över en tidsperiod på 20 år och tangerar projektet Konsert 2032 både i handling och komposition. Filmen är också en direkt föregångare till dokumentären ”Drömmar, drivkraft och galenskap” som jag jobbar med just nu.

Handling

Man kan tro att den här filmen bara handlar om tennis. Men så är det faktiskt inte. Den handlar också om barndomsdrömmar, visioner, vänskap över generationer och mod att försöka förverkliga idéer som vuxit ur utsatthet och smärta.

När jag var 15 år kunde jag se tillbaka på nästan ett decennium av vuxnas kränkningar och svek. Jag var äntligen fri, men ville ha revansch. Det var då tre drömmar började gro inom mig. Först skulle jag bli en framgångsrik affärsman som körde lyxiga bilar och hade massor av pengar på banken. Då skulle jag bli fri att ta mina egna beslut och inte vara beroende av andra. Jag nådde mitt mål, men när mitt företagsimperium gick under så lämnades jag kvar med miljoner i skulder och med en livslåga som sakta tonade bort. Men jag valde att överleva. Och det var då jag såg min chans att försöka förverkliga min andra barndomsdröm. Jag skulle bli en eftertraktad tennistränare med hela världen som arbetsfält. Men det fanns ett fundamentalt problem, jag var en medioker tennisspelare och hade ingen större erfarenhet av tävlingsspel. Men det hindrade mig inte från att starta två av de mest utmanande och våghalsiga privata projekt som någonsin hade funnits inom svensk tennis. Mot alla odds och varningar från vänner och kolleger vågade jag ändå gå mot strömmen.

I den här filmen får du följa med på en annorlunda resa som få människor har upplevt eller ens skulle komma på tanken att försöka genomföra. Filmen kommer förhoppningsvis att inspirera dig och kanske ge dig mod att försöka förverkliga just den där drömmen som du bär på.

play-525-årskrönika

Lämna en kommentar