Officiell stipendieutdelning

Igår delade vi ut 2012 års 2032-stipendium. Det var alltså den officiella utdelningen eftersom pengarna överfördes redan i mellandagarna. Som jag tidigare berättat gick stipendiet till Immanuel Minibrass i Enköping som vid omröstningen i december fick hela 55,4 % av rösterna. Agneta Bravélius, BRY – Barns Rättsskydd, samarbetsorganisation till Konsert 2032, överräckte det symboliska kontokortet till Carina Bigelius, en av ledarna för brassbandet, och vi passade även på att filma till ett reportage som förhoppningsvis kommer om några veckor. Det var en mycket trevlig dag och som grädde på moset blev jag tillfrågad att skriva en fanfar för brassband inför Immanuel Brass 50-årsjubilem i höst och det var mycket hedrande.

På bilden ser vi bl a Carina Bigelius, ledare för Minibrasset, Ann-Sofie Andersson, ledare för Minibrasset, Agneta Bohman, ordförande för Tomasförsamlingen, Lise-Lotte Nyman, stiftelsen Believe, Kristina Jansson, ordförande i stiftelsen Believe, Thor-Björn Bergman, projektledare Konsert 2032 och grundare av 2032-stipendiet, Agneta Bravélius, BRY – Barns Rättsskydd och Maximus Bergman, knattereporter Konsert 2032.

(Foto: Julius Bergman)

Under besöket i Enköping gjorde Maximus debut som intervjuare. Efter en lite trevande inledning utförde han uppdraget med bravur, men att sedan få ton i Hannas trombon var betydligt svårare.

Maximus får instruktioner av Hanna.

(Foto: Thor-Björn Bergman)

Lämna en kommentar