Brassbandfestivalen

Här kan du se reportage från Svenska Brassbandfestivalen. Reportagen är producerade av Konsert 2032 i samarbete med Svenska Brassbandförbundet.

Brassbandfestivalen 2015

Reportage från Brassbandfestivalen 2015

Det här reportaget innehåller glimtar från 2015 års brassbandfestival i Värnamo, årets häftigaste och roligaste helg för brassmusiker och brassbandälskare. I filmen får du smakprov från tävlingens olika divisioner, höra intervjuer och se härliga brassmiljöer. Årets hedersgäst, kompositören och professorn Edward Gregson, berättar hur allt startade när han redan före tonåren började komponera.

Brassbandfestivalen 2014

Reportage från Brassbandfestivalen 2014

Det här reportaget innehåller glimtar från 2014 års brassbandfestival i Värnamo, årets häftigaste och roligaste helg för brassmusiker och brassbandälskare. I reportaget få du också stifta bekantskap med Josef Holm, en cool och jätteduktig 10-årig filmare som definitivt kommer att låta höra talas om sig i framtiden.

Brassbandfestivalen 2013

Morrison och minibrassarna

I den här reportagefilmen visas glimtar från Svenska Brassbandfestivalen och SM i brassband 8-9 november 2013 i Värnamo. I filmen får du bl a stifta bekantskap med världsartisten James Morrison och lyssna på Sveriges bästa brassband. I ett av inslagen spelar James tillsammans med 140 barn och ungdomar.

James Morrison – trumpet och flygel

I det här filminslaget spelar James Morrison trumpet och kompar sig själv på flygeln.

James Morrison – virtuous

James Morrison ger här prov på enastående skicklighet och musikalitet.

James Morrison – upside down

James Morrison är en mångfasetterad musiker. Han trakterar inte bara en uppsjö av instrument och spelar med gnistrande skärpa, han är också en underhållare av stora mått.

Berit Palmquist och James Morrisson

Brassbandförbundets ordförande, Berit Palmquist, berättar om förväntningarna på årets festival. Vi får också se ett kort inslag från seminariet med James Morrisons. En sann virtuos.

Brassbandfestivalen 2012

Del 4 – Spridda röster

I den fjärde och sista delen i serien från Svenska Brassbandfestivalen i Värnamo får du höra spridda röster om festivalen, om brassband och om fördelarna med att spela i orkester. I avsnittet medverkar Rolf Johansson, Ann-Sofie Andersson, Annie Ljungqvist och Leif Pettersson.

Del 3 – Framtidslöfte – brassbandlegend

I den tredje delen i serien får du träffa Ludvig – en talangfull 12-åring med en inte helt okänd morfar som faktiskt gjorde ”comeback” under brassbandhelgen i Värnamo. Ludvig vann minibrassarnas instrumentalistpris under festivalen och det i konkurrens med över 100 andra barn och ungdomar.

Del 2 – Ordföranden

I den andra delen i serien berättar ordföranden i Svenska Brassbandförbundet, Berit Palmquist, om festivalen och bemöter ryktet om att intresset för att spela i brassband är på väg utför. I reportaget får du också se några klipp från projektet ”Brassfest” där Kulturskolan i Halmstad vill sammankoppla kulturskolans brass/blåselever med en aktiv vuxenorkester, i det här fallet Halmstad Brass.

Del 1 – Jesper förklarar

I den första delen i serien berättar 11-årige Jesper om tävlingen och förklarar begreppet brassband och avslöjar varför det är så roligt att spela musik ihop med andra människor. I avsnittet får du också se och höra några minuter från Windcorp Brass Bands fritt valda tävlingsprogram.