Statusrapport

Överansträngda läppar

I början av april gick jag in i väggen. Läppväggen. Det som kändes som en långsam stadig förbättring vändes till mörker och jag fick knappt fram en ren ton, oavsett vilket register jag spelade i. Undersidan av överläppen svullnade upp och den kändes bedövad, även när jag inte spelade. Då tog jag beslutet att hålla upp helt under tre dagar och sedan köra igång på ett betydligt lugnare sätt. Ett pass om dagen, max 30 minuter och med mycket vila mellan övningsmomenten. Nu har jag kört ett par dagar och det känns okey. På tisdag ska jag träffa coach Janne Bohman för att få lite råd. Han råkade nämligen ut för samma sak när han var ung och fick hålla upp en månad innan han kunde börja öva igen.

Reviderade insamlingsmål

Eftersom det är turbulenta tider just nu så har jag ändrat lite i målsättningarna för Konsert 2032. För närvarande har jag inte så mycket tid att lägga ner på själva insamlingsarbetet och jag har därför gjort en liten rokad när det gäller de årliga insamlingsmålen. Självklart står huvudmålet på 20 miljoner fast, men under de närmsta åren kommer målen att vara betydligt mindre än vad jag planerade från början. I år kommer insamlingsmålet vara 30 000 kronor och hela summan kommer att delas ut som ett stipendium. Skulle det komma in mer pengar så går överskottet till det projekt eller den verksamhet som kommer tvåa i omröstningen. Nästa år är insamlingsmålet 50 000 kronor. Sedan ökar det långsamt kommande år för att ta ordentlig fart efter 2017.

Stiftelsen Believe

Från och med i år tar stiftelsen Believe över ansvaret för insamling och utdelning av 2032-stipendiet. I framtiden kommer troligtvis driften av Konsert 2032 ligga helt i stiftelsen tillsammans med några av de andra projekten vi verkligen brinner för. Det är i alla fall den ambition vi har just nu. Det var jag som startade stiftelsen för drygt två år sedan och det känns positivt att vi nu börjar hitta arbetssätt och innehåll för verksamheten. Jag vill tacka Agneta Bravélius på BRY – Barns Rättsskydd för det korta, men ovärderliga samarbete som vi har haft.

Styrelsen för stiftelsen Believe

Styrelsen för Insamlingsstiftelsen Believe: Sofia Rapp Johansson, Lise-Lotte Nyman, Kristina Jansson (ordförande) och Thor-Björn Bergman (grundare).

Lämna en kommentar